Handwerk Messer
-
Takeshi Saji - Same-Nata - coltello artigianale
Takeshi Saji was born in 1948 in Takefu (prefecture of Fukui), a city located roughly in the center of Japan and in the heart of an area for centuries devoted to the production of blades. His lab is still there, built around the oven thanks to which, for several years now, Takeshi Saji Steel products (especially damask) with which he made various models of traditional Japanese knives. The choice of materials for finishes (mostly natural), the essential lines - evocative use - and the color combinations of rare impact make his accomplishments unique and unmistakable in the panorama of the cutlery world and at home, have earned him the prestigious Master title.
Intended Use: Collection / Sports / Machete
Type of production: Artisan
Production Lama: Japan
Blade: Forged by hand, damask laminate with sharp Hitachi Shirogami to 64HRC
Treatment Lama: -
Handle: Tsuka-ito (plot typical of Japanese Katana) black cotton
Blade length: 170mm.
Blade thickness: 5mm.
Length closed: -
Overall length: 340mm.
Thick when closed: -
Balancing: Advanced
Weight: 510g.
Closing: -
Clip: -
Sheath: Painted wood with leather belt loop
Packaging: Cardboard Box
Notes: entirely handmade by Takeshi SajiTS-12205 -
Citadel - Giaponino Bufalo - 208 - coltello artigianale
ATTENZIONE: i dati tecnici del coltello sono approssimativi e variano da coltello a coltello trattandosi di prodotti artigianali.
Destinazione d'uso: collezione/sportivo
Tipo di produzione: Artigianale
Produzione Lama: Cambogia
Lama: in acciaio al carbonio DNH7
Trattamento Lama: -
Manicatura: Corno di Bufalo D'acqua
Lunghezza lama: circa 58mm.
Spessore lama: circa 3mm.
Lunghezza chiuso: circa 87mm.
Lunghezza totale: circa 147mm.
Spessore da chiuso: circa 14mm.
Bilanciatura: -
Peso: circa 104g.
Chiusura: liner lock
Clip: -
Fodero: in cordura
Confezione: -
Note: -3957 -
Consigli Scarperia - Centenario Mozzetta Corno serie limitata
Edizione limitata in 99 pezzi per festeggiare i 700 anni della città di Scarperia, distretto artigianale mugellano da sempre noto per la maestria con cui si producono coltelli e accessori da tagli.
I tre modelli, la Mozzetta "come una volta", la Zuava "tradizionale" ed il Maremmano "a foglia" sono stati scelti tra i più rappresentativi della tradizione di Scarperia.
Questo coltello è realizzato completamente a mano dai maestri coltellinai Consigli che si sono attenuti ai dettami costruttivi dell'epoca.
Il coltello riprende una dimensione del coltello ormai desueta, 22cm
Il manico è stato realizzato in corno bovino in punta di corno piena.7162 -
Takeshi Saji - Yuh-Yuh-Nata - custom Messer
Takeshi Saji - Yuh-Yuh-Born - custom Messer
Verwendungszweck: Kollektion / Sport / Machete
Art der Produktion: Artisan
Produktion Lama: Japan
Blade: handgeschmiedet , Kohlenstoffstahl Hitachi Shirogami bis 64HRC
Blade-Behandlung: -
Griff: Holz vernietet
Klingenlänge : 200 mm.
Klingenstärke : 7 mm.
Geschlossen Länge: -
Gesamtlänge : 370mm.
Dickes geschlossen: -
Balancing: -
Gewicht: 416g.
Geschlossen: -
Clip: -
Scheide: Holz und Leder
Verpackung: Karton
Anmerkungen: reine Handarbeit von Takeshi SajiTS-4017